Forældretips

At have teenagere i huset kan i perioder være noget af en udfordring. Tålmodigheden bliver sat på en prøve, mens de unge forsøger at frigøre sig og så småt finder deres egne ben at stå på. Det ene øjeblik søger de familien, og det næste øjeblik er familien det eneste sted, de ikke ønsker at være. Et helt naturligt led i deres frigørelsesproces, som varierer i styrke og tid – og det er trods alt kun en begrænset periode. Ikke underligt, at vi i sjov har lyst til at udstyre dem med et stort skilt i panden med teksten ”Under ombygning”.

Anerkend de unge og vær nærværende - de har brug for det
Det vigtigste I som forældre kan gøre er at være der for jeres teenagere, da de ofte oplever en meget svingende grad af selvværd i takt med deres søgen efter egen identitet. Det handler om at være nærværende og give dem rum til at finde sig selv.

Se tips til hvordan du konkret kan hjælpe din teenager med dit nærvær.

Gør det sværere lettere med coaching
Hvis tingene går i hårdknude derhjemme, kan en løsning være, at den unge får hjælp til at få sat ord på og tackle de mange svære følelser gennem ungecoaching. Ofte er det en stor hjælp at en voksen, udenforstående kan træde ind og hjælpe og støtte den unge i et fortroligt rum.

Der er selvfølgelig fuld tavshedspligt, men da den unge ofte ikke er alene om at gøre det svært derhjemme, tilbyder jeg også coaching til jer som forældre.

 

Find mere inspiration i artiklen "Selvværd er nøglen til dit barns succes".

 

 

"Det vigtigste I som forældre kan gøre, er at anerkende jeres teenager, da de ofte oplever en meget svingende grad af selvværd i takt med deres søgen efter egen identitet"
Ulla Holtze, samtaleterapeut

 
Videoklip med Ulla Holtze om 'Dit barns selvværd':
 
Ulla Holtze rådgiver om unge
Future Quest | Savsvinget 7, 2970 Hørsholm  | Tlf.: 2615 1809 | uh@futurequest.dk