Nyhedsbrev

Jeg skriver om selvværd, negative tanker og alt det andet, der afholder os fra at føle os smukke, dejlige, enestående, modige og gode nok. Jeg annoncerer events og kurser i nyhedsbrevet og giver dig selvfølgelig også masser af tips til at blive en endnu bedre udgave af dig.

Vi ses i din mailboks.

Ulla

Navn
Virksomhed
E-mail
:
CAPTCHA Image
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
29/7 2014 - Forventningens glæde... eller skuffelse
 
Forventningens glæde... eller skuffelse
Kære læser

Jeg er lige kommet hjem fra den skønneste ferie på Santorini.
 
En ferie, der på alle måder levede op til alt, hvad jeg forbinder med en god ferie. Oplevelser, sol, afslapning, forfriskende drinks, nærvær, motion, lækker mad og mange lange samtaler om alt mellem himmel og jord.
 
Santorini er en utrolig smuk ø med barsk natur og de mest vidunderlige solnedgange.
 
Se bare her til højre... (beklager flagstangen i midten af billedet  - den var ikke lige sådan at flytte...).

 
Bristede feriedrømme
På vej hjem stod jeg fyldt op til randen af veltilfredshed i kø i lufthavnen på Santorini og ventede på bussen, der skulle køre os ud til flyet. Foran mig stod en familie på 3 – far, mor og stor teenagedreng. Jeg nåede ikke helt at høre, hvad drengen sagde. Men blev nærmest blæst bagover af morens skarpe svar: ”Nu er du bare så negativ igen. Hele ferien har du brokket dig i et væk og ødelagt den gode stemning. Hvornår stopper det?! Kan du overhovedet andet?!”

Bing bong! Brat revet ud af min afslappede feriestemning stod jeg der som tilskuer til en familie, der tydeligvis ikke havde fået opfyldt alle deres feriedrømme. Og det fik mig til at overveje, om de mon havde fået afstemt forventninger hjemmefra inden afrejse? Givet sig tid til at spørge deres dreng, hvad han gerne ville på ferien - og sat tid af til det? Eller blot trukket ham igennem ting og oplevelser, som de som forældre fandt interessante?

 
Forventningens glæde
Når ferietiden nærmer sig, glæder vi os som små børn til juleaften. Vi fantaserer om alle de ting, vil gerne vil opleve med vores nærmeste. Vi bruger en hel del tid på at udveksle feriedrømme og planer i løbet af foråret. Men præcis som jule- eller nytårsaften ender vi ofte med at blive en smule skuffede, når ferien endelig indtræffer. Det kan skyldes, at omstændighederne (vejret, feriestedet, humøret, stemningen) ikke holder stik med vores fantasier, eller måske endnu mere vigtigt, at vi har glemt at forventningsafstemme (i det åbne) inden afrejse.

Jeg sad og brainstormede på ønsker til de sidste to ugers ferie med mine drenge i weekenden. De nævnte ting som: spille spil, lege med kammerater, læse bøger, spille fodbold, spise is, cykle og en tur til stranden. Til gengæld udelod de ting som Tivoli, Bon-Bon-land, sommerland osv., som jeg som forælder lidt forventede (… og frygtede), at de ville nævne. Men nej, det var nærvær, afslapning og tid sammen, der vandt. Og helt ærlig blev jeg bare enormt glad og rørt. Nu ved jeg, hvad vi skal prioritere at bruge tiden på.

 
Hvad med dig og dine ferieforventninger?
Har du oplevet skuffede ferieforventninger? Drømt og fantaseret om den helt rigtige ferie, der endte med at blive en katastrofe? Eller været et sted, der ikke var værd at skrive postkort hjem om?
 
Nogle ting kan du selvfølgelig ikke tage højde for på forhånd. Men hvis du ved, at du elsker frihed, luft og natur, skal du nok ikke vælge en arrangeret pakkerundrejse i en tæt befolket storby med stram tidsplan. Eller tage på primitiv teltferie i ødemarken, hvis du elsker luksus og bliver stimuleret af at møde nye mennesker.

Ved du, hvad der gør en ferie HELT perfekt for dig? Hvilke ting, rammer og forhold, der skal være på plads, og som du lægger særligt vægt på? Og hvilke ting du for ALT i verden vil undgå, når du holder ferie?

 
Sådan afstemmer du forventningerne til din ferie
Spørg dig selv:

Hvad er rigtig vigtigt for mig, når jeg holder ferie?

Hvad har været min bedste ferie og hvad var det præcis, der gjorde den god?

Hvad har været min værste ferie og hvad var det præcis, der manglede?

Bed dine feriefæller om at gøre det samme, inden I sætter hinanden i stævne og deler hinandens ønsker og forventninger. Det vigtige er, at alle bliver hørt (også teenageren).
 
Vær herefter realistisk omkring, hvad der kan lade sig gøre, så der bliver skabt en fælles forventningsramme før og under ferien.

 
Jo mere forventningsafstemning, jo mere glæde
Jeg tvivler på, at min danske familie fra lufthavnen havde lavet ovennævnte øvelse inden afrejse, men jeg håber, at du kan bruge den som inspiration.

Min erfaring er i hvert fald, at jo mere forventningsafstemning, jo flere realistiske forestillinger, jo bedre ferie og - ikke mindst jo mere glæde. Og det burde vel være feriens primære formål: At fylde os selv op med glæde og dejlige oplevelser, så vi er helt klar til efteråret? 

 
Her vil jeg bruge de næste par uger på at være sammen med mine dejlige drenge og nyde, at vi har masser af tid til is, cykelture og ludospil.
 
Jeg ønsker dig en fortsat solfyldt juli og august - og glæder mig til at fortælle dig om mine helt nye spændende tiltag i næste nyhedsbrev.

Du fortjener det bedste.


Kærlige sommerhilsner
Ulla
 
 
PS. Og ja, der kommer også nye Hjerterumshold til efteråret :)

 
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få løbende masser af fif til, hvordan du kan blive en endnu bedre (og mere ægte) udgave af dig.
 
Future Quest | Savsvinget 7, 2970 Hørsholm  | Tlf.: 2615 1809 | uh@futurequest.dk