Nyhedsbrev

Jeg skriver om selvværd, negative tanker og alt det andet, der afholder os fra at føle os smukke, dejlige, enestående, modige og gode nok. Jeg annoncerer events og kurser i nyhedsbrevet og giver dig selvfølgelig også masser af tips til at blive en endnu bedre udgave af dig.

Vi ses i din mailboks.

Ulla

Navn
Virksomhed
E-mail
:
CAPTCHA Image
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
24/10 2014 - Jeg prøvede at redde ham...

Jeg prøvede at redde ham...

 
 

 
Kære læser 

Dette nyhedsbrev handler om at redde. Redde andre… – og dig selv. 

Og så har jeg i samarbejde med Thomas Elnegaard et rigtig godt tilbud til dig om en gratis introaften til BreathMeditation. En effektiv metode til at oplade dine mentale batterier, som jeg virkelig kan anbefale.

(Hvis du har travlt, kan du gå direkte til tilbuddet her).
 
Kan Mr. Grey reddes?
Emnet om ’at redde’ dukkede op i et spørgsmål fra en af mine kunder. Her bragt i en forkortet udgave.

Kære Ulla.
Jeg er i gang med at læse bogen ”Fifty shades of Grey”. Om denne meget forpinte mand, som bliver blødt op af hans nye kæreste. Bogen er utrolig spændende, men bringer også en smule sorg til mit hjerte, da den minder mig om mit forhold til min ekskæreste. En meget selvhadede fyr, som jeg troede jeg kunne redde med min kærlighed, overbevist om at min kærlighed ville gøre ham det godt. 

Når jeg læser bogen, tænker jeg på, om jeg har givet op for nemt. Fejlet i min mission om at elske ham og derigennem lade ham elske sig selv - og måske egentlig har svigtet ham.

 
Og mit svar....
Kære Nina.
Tak for dine refleksioner. Det helt korte svar er, at du aldrig kan redde nogen. Det kan de kun selv tage ansvar for at gøre.

Selvfølgelig giver det på den korte bane et kick at kunne hjælpe en, som har det svært. Men i længden bliver det til et alt andet end ligeværdigt forhold, hvor du hele tiden ville skulle tilsidesætte dig selv for at forsøge at redde din ekskæreste.

I et ligeværdigt forhold skal vi kunne elske os selv nok til at turde stå ved det vi føler, tænker og mener - uden frygt for konsekvenserne og uden at gå på kompromis med vores inderste værdier. Når vi er i stand til det, kan vi ’blive hjemme på egen banehalvdel’ og være bundet sammen af kærlighed fremfor afhængighed.

Jeg er sikker på, at du har givet alt den kærlighed til din ekskæreste, som du kunne, men når han ikke er klar til at hjælpe sig selv på vej, er det er et projekt, der er dømt til at mislykkes. Så klap dig selv på skulderen for det du gjorde – og at du kom videre og nu har muligheden for at finde manden, der også vil hente stjernerne ned til dig. 

 
Sig farvel til tanken om egoisme
Hvad med dig? Kender du mon også til det med at redde andre? Være der for dem? Lytte til dem? Stå på hovedet for dem? Give din højre arm for dem? Og måske i sidste ende opdage, at dem du forsøger at hjælpe alligevel ikke flytter sig ud af stedet?

Det vigtigste er at tage vare på DIG selv. Og nej! Du er ikke egoistisk, fordi du (måske for en gangs skyld) sætter dig selv først. Heller ikke selvom det handler om nære familiemedlemmer.
 
Du er skaber af dit liv. De andre er skabere af deres. Den rolle er umulig at tage på vegne af andre – uanset hvor hårdt du prøver. Og hvis du føler dig presset, arbejdsramt, opgivende, træt eller bare har brug for pausetid – SÅ TAG DEN! På det tidspunkt er du alligevel ikke den bedste udgave af dig. 

Men det bliver du, når du har prioriteret dig selv først. Virkelig lyttet til dig og dit behov for søvn, trøst, nærvær, sjov, adspredelse mv. Kort sagt ladet dine batterier op. Så kan du så meget bedre være den hjælpsomme, tilstedeværende og lyttende forælder, ven, kollega osv., hvis du ønsker at være det.
 
Dig selv først – og så de andre. Præcis som med iltmasken i flyet!

 
Måske kan BreathMeditation og Thomas Elnegaard hjælpe dig på vej
Når du lever med et konstant ydre eller indre pres, kan det medføre en række negative effekter i krop og sind som fx:
- svært ved at slappe efter endt arbejdsdag
- stort indtag af stimulanser som kaffe, kage, slik og sodavand
- overdrevent tankemylder og angst for fremtiden
- dårlig koncentration og mangel på fokus 

Her kan meditation og åndedrætsteknikker aktivt og hurtigt hjælpe dig med at slappe dybt af og genskabe kontakten med den bedste udgave af dig.

Har du lyst til at afprøve den såkaldte BreathMeditation i praksis, afholder Thomas Elnegaard en spændende gratis introaften onsdag d. 29. oktober kl. 19.00-20.00. Det foregår på Roskildevej 46 på Frederiksberg og du kan tilmelde dig ved at kontakte Thomas direkte på tlf. 2777 8628.


Læs mere om BreathMeditation og hvordan det kan hjælpe dig.
 
Sigt efter månen!
Min generelle holdning er, at du fortjener det bedste, så du er glad, trives og vokser, der hvor du er.
 
I udgangspunktet er de ting og mennesker, som du er omgivet af, med til at sætte standarden for, hvem du er. Glade og positive mennesker og omgivelser smitter i den grad af på dit humør og tankegang, ligesom det modsatte gør sig gældende.
 
Så min bedste opfordring til dig er: 'Sørg for at sigte efter månen.. Rammer du ikke, er du sikker på at lande blandt stjernerne.'
 

De kærligste hilsner

Ulla

 
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få løbende masser af fif til, hvordan du kan blive en endnu bedre (og mere ægte) udgave af dig.
 
Future Quest | Savsvinget 7, 2970 Hørsholm  | Tlf.: 2615 1809 | uh@futurequest.dk