Nyhedsbrev

Jeg skriver om selvværd, negative tanker og alt det andet, der afholder os fra at føle os smukke, dejlige, enestående, modige og gode nok. Jeg annoncerer events og kurser i nyhedsbrevet og giver dig selvfølgelig også masser af tips til at blive en endnu bedre udgave af dig.

Vi ses i din mailboks.

Ulla

Navn
Virksomhed
E-mail
:
CAPTCHA Image
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
22/12 2014 - Og den bedste gave er...!
 
 

 
Kære læser

Så er den lige ved at være her. Julen! Helt præcist om 2 dage går det løs. 

Og netop i disse dage oplever du måske også lange køer i butikkerne, træls vinter(regn)vejr, overtrukne kontokort, gaveræs, familie-genstridigheder, en alt for proppet december-kalender - eller kort og godt en vis portion julestress op til den store dag.  

Måske skulle vi stoppe op og give vores tanker et såkaldt serviceeftersyn. Fordi hver eneste negative tanke vi tænker - og måske siger højt - flytter os et skridt væk fra glæden. Og bliver i stedet erstattet med irritation. Frustration. Og i hvert fald ikke noget der rimer på julefred og taknemmelighed.

 
Taknemmelighed - og det store billede
Taknemmelighed er ikke noget, der bare kommer. Og slet ikke i vores verden, som i høj grad er så præget af velstand, at vi (desværre) kommer til at tage ALT for mange ting for givet.
 
Forklaringen er enkel. Når vi ikke har prøvet alternativet, er det i udgangspunktet svært at forestille sig at mangle tag over hovedet, ikke have vand i hanen, at være langt væk fra familien, ikke have råd til et juletræ eller julemad – og at der ikke var nogen eller kun bittesmå gaver under træet.

Mine drenge på 7 og 9 er et glimrende eksempel på det. Og jeg synes ellers, at jeg i det daglige forsøger at lære dem at sætte pris på de små ting…! Men… skuffelsen var at spore, da de åbnede deres første kalendergave, og der ’bare’ lå en hobbypose med kravlenisser, pap, glanspapir og stjernestrimler. Hvor var den rigtige gave?
 
Eller da deres mormor havde købt kogebøger til dem i adventsgave – og de troede, at der gemte sig et nyt Minecraft-spil bag det farvestrålende papir.
 
Men børn er børn – og de er (heldigvis) ærlige. Og da først vi fik talt om den hygge, der ligger gemt i det at lave julepynt og at lave mad sammen, hjalp det på humøret.  

"Lad os se det store billede og være taknemmelige, for selv hvis vi ikke lærte meget i dag, så lærte vi i det mindste en lille smule; og selv hvis vi ikke lærte en lille smule, blev vi i det mindste ikke syge; og selv hvis vi blev syge, døde vi i det mindste ikke. Så, lad os alle være taknemmelige".
Buddha (563-483 f. Kr.)

 
Gaven i taknemmelighed
Der er en helt speciel gave i at praktisere taknemmelighed.
 
Jeg bruger ofte en lille simpel øvelse på mine kurser, hvor jeg beder hver enkelt nævne 3 ting, som de er taknemmelige for i deres liv lige nu. Og der sker det samme hver gang. En næsten magisk stemning breder sig i rummet, mens hver enkelt et kort øjeblik er i kontakt med følelsen af det allerbedste i deres liv.

Jeg husker fx tydeligt Mette, som med tårer i øjnene sagde: ”Jeg er så taknemmelig for begge mine forældre – og alligevel er jeg så grum overfor dem hver dag. Det fortjener de jo slet ikke. Jeg må hjem og kramme dem.”

 
Den bedste gave til andre!
Det er ikke nok at tænke på taknemmelighed. Giv udtryk for den. Ræk ud efter andre og fortæl dem, hvad du er taknemmelig for, at de gør eller er for dig.

Kære forældre. Fortæl jeres børn hvad de betyder for jer. De er nogen gange i tvivl om jeres kærlighed.
 
Og kære unge. Gør som Mette! Gå hjem og kram jeres forældre! De har brug for det.
 
Så kort og godt en kærlig opfordring fra mig om at huske at sige tak til andre. Det betyder en verden til forskel!

 
Tak!
Personligt vil jeg sige tak til alle de mange mennesker, der dagligt glæder, udfordrer og inspirerer mig til at hjælpe endnu flere unge godt på vej. Tak til dig for at læse mit nyhedsbrev og tak for, at jeg har evnen til at skrive det.

Det er ikke er de materielle ting, vi tænker tilbage på, når vi en dag skal herfra. Det er alle de stjernestunder og magiske øjeblikke, som vi fik lov til at opleve. Og dagen er fuld af dem. Se dem! Hør dem! Grib dem!
 

 
Glædelig jul
Jeg ønsker dig en rigtig glædelig jul med taknemmelighed i fokus. Det smitter - og kan meget vel gå hen og blive den allerbedste gave du kan give dig selv.

Det fortjener du!


Mange kærlige julehilsner
Ulla

 
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få løbende masser af fif til, hvordan du kan blive en endnu bedre (og mere ægte) udgave af dig.
 
Future Quest | Savsvinget 7, 2970 Hørsholm  | Tlf.: 2615 1809 | uh@futurequest.dk