Nyhedsbrev

Jeg skriver om selvværd, negative tanker og alt det andet, der afholder os fra at føle os smukke, dejlige, enestående, modige og gode nok. Jeg annoncerer events og kurser i nyhedsbrevet og giver dig selvfølgelig også masser af tips til at blive en endnu bedre udgave af dig.

Vi ses i din mailboks.

Ulla

Navn
Virksomhed
E-mail
:
CAPTCHA Image
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
19/2 2016 - Smil fra Bali

Smil fra Bali

 
Nyhedsbrev februar 2016
 

 
Kære læser

Jeg er næsten lige kommet fra den skønneste ferie på smukke Bali. En helt fantastisk oplevelse, som giver mig lyst til at vise dig samtlige 799 feriefotos - (men bare rolig… det skal jeg nok spare dig for). 

Jeg fordøjer stadig de mange sanseindtryk, arbejder på at leve med en temperaturforskel på over 30 grader og forsøger at få krop og sind til at acceptere, at det er blevet hverdag igen. 

Bali gav mig en øjenåbner på mange måder. Enestående kultur, natur og fauna. Men der var en ting, som gik langt ind under huden. Bali havde smil!

 
Måske har du selv været på Bali en gang? Eller hørt om andre der har været der. 

Mit forhåndsindtryk var noget med yoga, ro, risterasser og surfing. Og så var jeg blevet advaret om, at strandene ikke var på bounty-niveau.

Og det indtryk holdt faktisk meget godt stik. 

 
Smilet på Bali
Men det jeg husker bedst er smilet. 

Smilet hos den lokale chakra-massør (den rare mand på billedet nedenfor). Smilet hos kokken på vores første lille hotel i kunstnerbyen Ubud (som i øvrigt lavede jordens bedste passionsfrugt-juice af frugt hun plukkede i hotellets have). Smilet hos den ældre rynkede dame i souvenirbutikken (som helt sikkert smilede ekstra stort over de priser vi endte på…, men sød, det var hun). Smilet hos børnene, som velvilligt stillede op til fotografering alle vegne. Smil, smil, smil.

Man siger, at smilet er den korteste afstand og ja, vi følte os i den grad velkomne i Ubuds spændende gader, i Sideman med de smukkeste rismarker og i Amed, hvor vi snorklede og fandt et fuldstændig fantastisk magisk liv under vandoverfladen.

Trafikken er til gengæld…. kaos! Med venstrekørsel og ikke ret mange regler. ”Vi har ikke noget færdselspoliti”, fortalte vores guide smilende. Men det interessante er, at der sjældent sker ulykker. De lokale drikker ikke som sådan i hverdagen og trafikanterne er udstyret med en stor portion rummelighed. Det betyder ikke noget at skulle holde tilbage for de andre. Sådan er det bare. De har ikke travlt. De smiler.

 
Bali er også et turistmarked
Lige så rolig og afstressende stemningen er i nord, øst og vest, lige så hektisk er der i den sydlige del af Bali. Kontrasten var så slående, at jeg ærligt lige skulle synke en ekstra gang, fordi vi havde valgt at bruge vores sidste 3 dage der. Midt i et miljø, der på mange måder mindede om en vestlig storby med både MC Donalds, Burgerking og elegante shoppings-malls (bortset fra at jeg aldrig har set rismarker midt i Paris eller København). Her var mere puls, højere musik, større hoteller, mere trafik, flere restauranter, flere modebutikker – kort sagt mange flere valgmuligheder. 

Men også langt mindre nærvær, kontakt, ro OG FÆRRE SMIL

Her har man indrettet en verden, der er tilpasset det hektiske liv, som turisterne kender fra deres egen hverdag.

 
Nogen har tabt smilet
Tilbage i Danmark deltog jeg i et foredrag med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen. Hun fremhævede, at en af de helt store tendenser i fremtiden vil være, at vi kommer til at bevæge os fra ’mere til bedre’.
 
Jeg vil ikke gøre mig til dommer over, om hun har ret, men jeg ved, at et konstant hektisk liv med vedvarende præstationspres ikke gavner nogen. Det fremkalder ikke smil i hjertet. Tværtimod.

Jeg møder rigtig mange unge på mit kursus ”Sig mere i timerne- og til eksamen”, der har tabt smilet i bestræbelserne på at leve op til egne – ofte tårnhøje og helt urimelige - forventninger. Men i takt med at de indser, at deres menneskelige værdi er meget mere end gode karakterer, at det er muligt at overvinde frygten for at fejle og at det stille træk er en stor styrke, begynder de igen at smile. 

Kender du en stille teenager, der har brug for at smile lidt mere, starter det næste hold onsdag d. 3. marts – og der er lige nu fortsat ledige pladser.
 
Hvad smiler du af?
Hvad med dig? Hvad foretrækker du? Mere, større og flere? Eller bedre?
 
Hvad smiler du af i hverdagen? Smiler du nok? Og hvad vil du gerne smile af på længere sigt? 

Et ægte smil kan mærkes i hjertet – og jo flere af dem, jo mere livskvalitet.

Du fortjener det bedste - med et stort smil på læberne.

 
Kærlige og smilende hilsner

Ulla

 
PS. Skal du til Bali, må jeg simpelthen lige anbefale dig jorden bedste og sødeste taxichauffør og guide Wayan. Han har specialiseret sig i danske kunder, var præcis, professionel og afslappet - og så ofte vores behov, før vi gjorde. Kort sagt gjorde han bare vores Bali-tur 10.000 gange bedre.
 
 

Læs mere på facebook-siden.
 
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få løbende masser af fif til, hvordan du kan blive en endnu bedre (og mere ægte) udgave af dig.
 
Future Quest | Savsvinget 7, 2970 Hørsholm  | Tlf.: 2615 1809 | uh@futurequest.dk